• Aditiv pentru tratament ulei - motor diesel 300 ml 61300EN - STP

Aditiv pentru tratament ulei - motor diesel 300 ml 61300EN - STP

  • Producător: STP
  • stoc Odorhei: (disponibil)
    stoc Constanța: (epuizat)
    stoc Constanța cu livrare în 2-4 zile: (epuizat)
  • 35,94LEI

  • Fără TVA: 30,20LEI
Cod EAN 5018704352115

Tratament ulei - motor diesel


Introducere
Tratamentul uleiului STP® pentru motoarele diesel utilizeaza o formula exclusiva pentru a fortifica uleiul de motor cu o masura suplimentara de aditivi, oferind niveluri crescute de detergenti/agenti de dispersie, agenti de imbunatatire a vascozitatii, anti-uzura si antifrictiune. Special dezvoltat in urma cercetarilor si testarilor extinse, tratamentul cu ulei STP® pentru motoarele diesel a fost proiectat special pentru toate motoarele diesel, oferind aditivi esentiali gasiti in uleiurile de motor diesel de inalta calitate si, atunci cand este utilizat intre schimburile de ulei, va inlocui mineralele si aditivii arsi pentru reducerea costurilor de functionare a motorinei. Este stabil la "forfecare" pentru a contribui la oprirea diluarii combustibilului diesel si, de asemenea, mareste numarul bazic total (TBN) pentru a neutraliza acizii.

Avantajele Tratamentului uleiului STP® pentru motoarele Diesel
• Reduce uzura motorului
• Reduce depunerile de pe motor
• Reduce consumul de ulei
• Ofera protectie suplimentara motorului
• Reduce coroziunea
• Neutralizeaza acizii prin cresterea numarului bazic total (TBN)
• Previne depunerile pistonului in zona inelului
• Imbunatateste vascozitatea uleiului
• Nu e potrivit pentru folosirea in uleiuri cu nivel scazut de fosfor si sulf (SAP)
• Poate fi folosit cu alti aditivi STP®

Cum functioneaza tratamentul uleiului STP® pentru motoare Diesel

Pentru a mentine motoarele diesel in stare optima, e nevoie de uleiuri speciale pentru a efectua cinci functii importante:
1) Reduc rezistenta la frecare dintre piesele in miscare
2) Protejeaza impotriva coroziunii si uzurii
3) Asigura etansare intre inelele pistonului si peretii cilindrului
4) Racesc motorul
5) Reduc formarea depunerilor pe suprafetele motorului si faciliteaza indepartarea subproduselor de ardere din carter.
   
Pentru a indeplini aceste functii, uleiul de motor trebuie sa fie un sistem chimic bine echilibrat format din diferite componente, cum ar fi detergenti, dispersanti, inhibitori de coroziune, antioxidanti, reductoare de frecare si amelioratori ai indicelui de vascozitate. Fiecare dintre acesti aditivi joaca un rol important in asigurarea unei performante optime de lubrifiere intr-un motor diesel. Utilizate impreuna, ele trebuie sa furnizeze un ulei cu capacitatea de a imbunatati controlul depunerii funinginii la temperaturi inalte, uzura coroziva, lipirea inelului, lustruirea gaurilor si depunerile de pistoane, precum si reducerea ingrosarii uleiului si a consumului de ulei. Cu toate acestea, aditivii care protejeaza impotriva efectelor produselor secundare de ardere sunt fie consumati, fie inactivi in timpul procesului normal de ardere, iar protectia motorului va scadea in cele din urma sub nivelele optime.
Tratamentul uleiului STP® pentru motoarele diesel este un supliment aditiv echilibrat care a fost formulat cu grija pentru a completa “sistemele” gazoase pentru motorina, combatand efectele daunatoare ale produselor secundare produse in timpul functionarii normale a motorului. Aceasta tehnologie de aditivi pentru uleiul de motor STP® ofera beneficii semnificative pentru reducerea costurilor de functionare a motorinei, dar nu modifica in mod semnificativ proprietatile fizice ale uleiului. Testele dinamometrice de laborator extinse si peste 80 de milioane de kilometri de testare pe teren, care implica motoare de la principalii producatori de motoare diesel, indica faptul ca atunci cand sunt utilizate in combinatie cu uleiul de motor diesel tipic, tratamentul cu ulei STP® pentru motoarele diesel:
          - Reduce uzura pistonului si a captuselii cu o medie de 25%
          - Reduce consumul de ulei
          - Ofera o curatare excelenta a pistoanelor
          - Creste durata de viata a motorului datorita uzurii reduse si a depunerilor.

Tratamentul uleiului STP® pentru motoarele diesel a fost conceput pentru si testat la motoarele diesel majore si este destinat atat pentru motoare noi, cat si pentru motoare uzate.

Tratamentul uleiului STP® pentru motoare Diesel imbunatateste protectia, marind durata de viata
Compresia intr-un motor diesel este mai mare decat in cazul unui motor pe benzina, ceea ce duce la temperaturi mai ridicate in camera de combustie si la aprinderea mai usoara. Tratamentul uleiului STP® pentru motoarele diesel contine imbunatatiri ale indicelui de vascozitate, care asigura un nivel mai ridicat de protectie a motorului la o gama mai mare de temperaturi prin imbunatatirea vascozitatii, permitand uleiului sa pastreze toate partile mobile interne lubrifiate chiar si la temperaturi extrem de ridicate sau scazute ale motorului.

Tratamentul uleiului STP® pentru motoare Diesel combate depunerile si coroziunea, marind durata de viata si reducand uzura
Reziduurile solide, sub forma de namoluri si depuneri, rezulta din arderea incompleta a combustibilului si oxidarea uleiului de motor. Acizii sunt un alt produs secundar inevitabil, format in timpul arderii si ca urmare a oxidarii petrolului. Pentru a proteja impotriva efectelor de uzura ale substantelor solide si a corozivitatii acestor acizi, uleiurile de motor utilizeaza detergenti, dispersanti si neutralizatori. Tratamentul cu ulei STP® pentru motoarele diesel poate fi considerat o "doza concentrata" de detergenti si dispersanti.
Detergentul din tratamentul uleiului STP® pentru motoarele diesel indeparteaza eficient depunerile, lacurile si namolurile de pe suprafetele metalice ale motorului, care sunt apoi indepartate prin sistemul  de evacuare prin dispersant.
La fel de importanta, chimia sa unica ofera un nivel extrem de ridicat de compusi neutralizanti ai acidului. Numarul bazic total (TBN) masoara alcalinitatea. Uleiurile tipice au un TBN de 7, dar o concentratie de 5% a tratamentului uleiului STP® pentru motoarele diesel creste TBN la 10 - cu o alcalinitate mai mare cu 40% pentru o protectie suplimentara impotriva coroziunii acide. Protectia impotriva subproduselor solide si a celor acide este valabila pe parcursul unui intreg schimb de ulei, pentru o mai mare eficienta si o durata mai lunga de viata a motorului.

 

Indicatii pentru folosirea tratamentului cu ulei STP® pentru motoarele Diesel
Un rezervor de 300 ml de tratament cu ulei STP® pentru motoare diesel va trata 6 litri de motorina (rata de tratare de 5%). Intregul recipient trebuie sa fie adaugat la uleiul de motor cand motorul este cald (dar nu este supraincarcat).
Tratamentul cu ulei STP® pentru motoarele Diesel poate fi adaugat la uleiul de motor atunci cand este schimbat sau intre schimburi, desi cel mai bine este sa se utilizeze intre schimburi pentru a inlocui mineralele arse si aditivii din combustibil.
Atat testele dinamometrului, cat si cele ale flotei s-au bazat pe un ulei tipic API tip "CD", avand un TBN de 7. Uleiul netratat a servit drept element de control, iar uleiul tratat la un nivel de 5% constituie testul.


Documente utile


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău            Bun

Produse conexe

Aditiv pentru oprirea scurgerii motorului 300 ml 63300EN - STP
Curățător injectoare - motor diesel 200 ml 59200EN - STP
Curățător sistem combustibil - motor diesel 400 ml 65400EN - STP
Tratament pentru combustibil cu antigel - motor diesel 200 ml 55200EN - STP
Lichid protector plastic/cauciuc 118 ml - STP

Lichid protector plastic/cauciuc 118 ml - STP

8,81LEI Fără TVA: 7,40LEI

Aditiv pentru oprirea scurgerii la radiator 300 ml 96300EN06 - STP
Aditiv pentru motorină stop smoke 200 ml 93200EN - STP